Stories
Profile
Mates
♥Zaty's Story♥

The Maker

A Cute Girl Made This
Copyright ♥Zaty's Story♥© 21 December 2012
Best view in Google Chrome
.



10 Tabiat buruk

Sunday, 29 January 2012 | 10:45 | 0 Love(s) ♥

Hey , Assalamualaikum readers :D

Oke , ni entry last for this week . InsyaAllah sabtu minggu depan aq post lagi . Sebab hari sekolah memang aq ta online . Dah seminggu cuti , esok dah start sekolah . Homework aq belom siap lagi . Yeah , pelajarcemerlang . KFine . Cuti niyh aq dok rumah jew . Tade g mane-2 . Kecuali sabtu minggu lepas . Ikut neighbor aq balik lg dye . Buat muka tak malu sudah . >.<'' Diorang ta kesah pown . Tp best lah dpt tgk kg org . K , mmg 1st time aq ikut orang yg bkn fmly aq g jalan jauh-2 .

Berbalik kepada tajuk , niyh sebenarnya  tabiat buruk aq . Semua ada tabiat buruk kan ?  Hoho . Tanak bace tekan pangkah kat atas tuh . Terima Kasih :)

Tabiat buruk aq : 

1. Suka buat kerja last minit or bertangguh .
- Oke , Niyh tabiat aq yang pertama . Huhu . Especially buad kerja sekolah . Err ~ Mane pergi azam baru aq yang aq tanak tangguh-2 lagi ? Err ~ Contohnya mcm cuti niyh . Ade 2 lagi kowt yg ta siap lagi . Kejap lagi mula lah kelam kelibut buad kerja yg ta siap tuh  . :/ 

2. Kuat cemburu .
- Cemburu niyh bukan setakat dekat pakwe . Eh , kau ada pakwe ke zaty ? Cemburu niyh aq tawu , sume orang ade kan . Aq cemburu dengan kawan-2 aq , family aq . Err ~ Ubah sikap tuh . Aq ta boleh tengok kawan-2 yg close ngn aq rapat dengan orang lain . Nanti aq rase mcm kehilangan . Dah la aq tade pakwe . Haha . KFine . Abaikan ~

3. Cepat berubah mood .
- Aq niyh memang pelik . Sape yg betul-2 kenal aq jew yg perasan tabiat aq niyh . Tapi ade ke ? Abaikan ~
Erm , kalau mood aq oke . Aq oke jew ngn orang . Tp bile aq badmood . Aq malas nak layan orang , n aq rase nak nangis bile ade orang tegur aq . What the ~ ? Aq tetap aq . :')

4. Panas baran
- Ramai member-2 aq ta tau yg aq niyh panas baran kan ? Sebab kat luar aq ta tunjuk pown . Aq tatau lah kenapa kat luar , tak terkeluar lak panas nyer tuh . Kat luar aq ta suke marah-2 . Bile kat rumah . Erm , ta payah cakap lah . Parents aq cakap aq niyh panas baran . Disebabkan aq ta tentu pasal nak marah-2 adik-2  aq yg lainn . Nak jew tampar-2 . Geram-2 Err ~ -.-'' Adik aq n kawan-2 dye panggil aq kak ros !! =.=''

5. Pemalas .
- Aq niyh memang lazy sikit  . Sikit ke ? ~ KFine . Bile parents suruh buad . Aq kate kejap , kejap dan kejap . Last-2  , ta buad pown . Huhu . 

6. Suka buad orang terasa .
- Erk . Ye ke aq mcm niyh ? Maybe lah kowt . So , sape-2 yg bace entry niyh , n aq pernah buad dye terasa , AQ MINTAK MAAF oke :')

7. Tak hirau keadaan sekeliling .
- Ade lah orang cakap yg aq niyh caring . Padahal tak pown okeyh ~  Aq suka buat hal aq jew . N bile ade ape-2 . Suke buad muka blur aq tuh . So what ? Kesah pulak aq . 

8. Kuat merajuk or touching .
- Niyh aq rase member-2 aq ade perasan kowt . Tapi lek-2 . Aq kalau merajuk tak lame lah kawan :) Just simulating gituh ~

9. Buat benda sambil lewa .
- Kalau buad kerja sambil lewa memang tade hasil kan ? Tp bagi aq , asalkan siap . K , i need to change that behavior . 

10. Cepat down dengan kata-2 orang .
- Yang niyh memang kuat dalam diri aq . Aq tade keyakinan ! Bila orang cakap susah , aq malas dah nak pikir benda tuh . Arggh . Memang payah nak yakin kan diri :'(

Okeyh , Tuh jew lah tabiat buruk yg ada dalam diri aq . Aq harap dapat ubah perangai-2 niyh semua . Next year SPM ! Penentu masa depan , kalau aq terus macam niyh , how to be succeed ?
Sape-2 yg terasa dengan entry aq kali niyh . Much sorry to you okeyh . Asalkan aq dapat luahkan isi hati aq dekat sini . 
Thanks reading :)